citizine

24H Oost
7 september 2024

Wat is belangrijk voor jou en voor de stad? Print het op jouw eigen shirt, draag bij aan de Citizine of koop een product van creatieve kunstenaars, ooit gevlucht of nooit. Samen met activisten, mensen die zich inzetten voor de solidaire stad ga je aan de slag met jouw tekst, tekening of fotoserie.

7 september 2024 wordt de ruimte van Newest Art, Pieter Nieuwlandstraat 112 een plek waar we samen aan de slag gaan. 

Van 10.00 tot 18.00 zijn we open voor jullie bijdragen: om een gezamenlijke publicatie te maken, recepten en woorden uit de buurt te verzamelen, kunnen we shirts printen met jouw uitspraak en kan je producten kopen van verschillende makers. 

Voor het (online) magazine krijg je je eigen pagina, met onderwerpen, zoals recepten, die de verbondenheid met de buurt laten zien, of die misschien wel kritisch zijn. 

Wat is belangrijk voor jou in de stad? Wat maakt Oost speciaal? Welk verhaal van solidariteit wil jij vertellen? Wat valt jou op in de buurt? 

Spreek je uit! Je krijgt hulp van mensen in het netwerk van Newest Art, kunstenaars en activisten, mensen die zich inzetten voor de solidaire stad. 

Aan het einde van de dag hebben we een afsluitende tentoonstelling, een klein feestje en wordt in de dagen daarna de Citizine geprint en gedistribueerd. 

Dit magazine een tijdsbeeld van het stadsdeel Oost geven, met recepten, (on)gehoorde verhalen en relatief onbekende plekken. 

Initiatiefnemers van dit project zijn kunstenaars uit de netwerken van de stichtingen Newest Art en Right to Create.

Send us an email or contact Annette +31621235320 for more information.

Bekijk Editie 01, van Zuidoost, gemaakt in de Nieuwe Stad Kerk, dagopvang en activiteiten centrum voor ongedocumenteerde Amsterdammmers. De Citizine is een magazine gemaakt door een groep mensen die verhalen vertellen die je niet in de mainstream media ziet. We verschijnen onregelmatig, maar de komende 2 (#02+#03) edities zullen in september 2024 uitkomen. Mail ons team: mail@citizine.org